Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ - VEGAN ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.




Έχει γίνει του συρμού η χορτοφαγία,  δηλώσεις του τύπου «σταματήστε να σκοτώνετε τα ζώα »  και άλλα τέτοια. Για το λόγο αυτό ας κάνουμε μια βιολογική-εξελικτική ανάλυση

Αρχικά ο άνθρωπος είναι παμφάγο όν. Μάλιστα η φυσιολογία του ανθρώπου (μήκος λεπτού εντέρου , οξύτητα στομάχου κα.) συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι κλείνει προς την κρεοφαγία. 

Πάμε στο δεύτερο κομμάτι της θανάτωσης των ζώων για τροφή. 

Αρχικά θα πρέπει να δούμε γιατί τα ζώα εξημερώθηκαν και «δέχονται»  να πάνε «σαν πρόβατα στη σφαγή». Για να βγάλουμε συμπέρασμα θα πρέπει να θεωρήσουμε τα ζώα ως είδος και όχι ως μονάδες. 

Βλέπουμε ότι τα είδη που εξημερώθηκαν αύξησαν σημαντικά τον πληθυσμό τους. Σήμερα οι αγελάδες ανέρχονται περίπου σε 252 εκατομμύρια ζώα παγκόσμια, τα αμνοερίφια  σε  2 δις  και πάνω από 15 δις οι κότες.   

Αν τα είδη αυτά δεν εκτρέφονταν από τον άνθρωπο οι πληθυσμοί τους θα ήταν ένα μικρό κλάσμα αυτού του αριθμού. Υπό αυτή την έννοια τα είδη αυτά με την εξημέρωσή τους έκαναν  ένα εξελικτικό άλμα σε μια εξελικτική επιτυχία. Το Είδος αδιαφορεί για τον «χαμό» κάποιων μελών του εάν αυτή η «θυσία» οδηγεί σε επιβίωση και επικράτηση.  

Σε ένα κόσμο που οι άνθρωποι θα σταματούσαν να καταναλώνουν ζωικά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένου του κρέατος) , θα σταματούσε και η εκτροφή των ζώων . Οι πληθυσμοί των εξημερωμένων ζώων θα μειώνονταν κατακόρυφα ενώ κάποια είδη θα εξαφανίζονταν. 

Εμείς οι κρεατοφάγοι αγαπάμε τα ζώα και με την κατανάλωσή τους βοηθάμε στην ευημερία τους. 

Πριν δηλώσεις λοιπόν Vegan ή χορτοφάγος σκέψου την πραγματικότητα και μην μασάς το κουτόχορτο.

Πες μου κι άλλα.... »